Nauči Flex

Ovdje ćete moći pronaći korisne linkove kako započeti s razvojem Flex aplikacija.

Flex in a Week Video Training

Kroz sedam jednodnevnih lekcija naučite osnove razvoja Flex sučelja. Video materijali mogu biti jako korisni ukoliko ćete uz prikazane upute iskoristiti i zadatke za vježbu.

Adobe Developer Week – snimke prezentacija

Adobe je u svibnju/lipnju 2010. organizirao seriju predavanja o razvoju i razvojnom ciklusu aplikacija pomoću Flash Catalysta, Flash Buildera i serverskih tehnologija kao što su Java i PHP.

Flex i PHP

Adobe i Zend, firme koje stoje iza Flexa i PHP-a, usko surađuju na poboljšanju razvoja platforme koja će omogućiti developerima što jednostavnije povezivanje Flexa kao prezentacijskog sloja i PHP-a kao serverskog sloja za dohvat podataka. Da biste naučili prve korake u razvoja Flex/PHP aplikacija, ne bi bilo loše poviriti na Adobe Developer Connection.

Corlan.org

Mihai Corlan je Adobe Platform Evangelist i jedan od vodećih stručnjaka za razvoj Flex/PHP aplikacija. Počasni je član ZgFlex grupe te je već dvaput gostovao u Zagrebu. Na njegovom blogu možete pratiti novosti iz svijeta Flexa te možete pronaći odlične tekstove o razvoju Flex/PHP aplikacija.

Flex 4 ACE Exam

Nakon što ste stekli znanje o Flexu 4 i samopouzdanje, možda ćete početi razmišljati o polaganju certifikata. Ukoliko razmišljate u tom smjeru, onda biste trebali pogledati preporuke kako  se pripremati za ispit koji će vam dati titulu Adobe Certified Experta.